Blog Proiect

MODULE STAGIU PRACTICA

MODULE STAGIU PRACTICA

  •  Clasa a XI-a, liceu zi, ruta directa, Tehnician în gastronomie, Module stagiu “Organizarea producţiei culinare” 30 ore (UC17), “Bucataria nationala şi internationala” 60 ore (UC26))
  • Anul 3 PROFESIONALA, Calificare Ospatar (chelner),vanzator in unitati de alimentatie, Modul 2: “Servirea in restauratie”, 90h – U.C.1-Servirea preparatelor, U.C.2-Servirea bauturilor, U.C.3-Alcatuirea meniurilor si servirea preparatelor si bauturilor
  • Clasa a X–a liceu zi, ruta directa, calificarea Tehnician in gastronomie. Module stagiu “Sortimentul de preparate si bauturi”, 60h, “Servirea preparatelor si bauturilor” 30h
  • Anul 2 PROFESIONALA, Calificare Ospatar (chelner), vanzator in unitati de alimentative. Module stagiu: Sortimentul de preparate si bauturi, 60h, Servirea preparatelor si bauturilor 30h

 

  •  Clasa a X-a – Liceu zi, ruta directa, Domeniu Turism si alimentatie, Alimentatie,  calificarea Tehnician in gastronomie
  • Sa foloseasca  în mod corect echipamentele  tehnologice din dotare în condiții de siguranța și securitate a muncii;
  • Sa realizeze preparate culinare și de cofetarie – patiserie cu grad redus de complexitate;
  • Sa asocieze bauturile cu preparatele culinare servite;
  • Sa realizeze decoruri culinare pentru diferite tipuri de preparate;
  • Sa completeze mise-en-place-uri conform meniului comandat;
  • Sa efectueze operațiile de servire la farfurie conform regulilor de protocol;
  • Sa serveasca bauturile la pahar;
  • Sa ridice de pe mesele din salonul de servire, obiectele de inventar utilizate, conform regulilor de protocol;

 

  • Anul 2 – Profesionala, Domeniu Turism si alimentatie. Alimentatie, Calificare Ospatar (chelner),vanzator in unitati de alimentatie
  • Sa foloseasca  în mod corect echipamentele  tehnologice din dotare în condiții de siguranța și securitate a muncii;
  • Sa realizeze preparate culinare și de cofetarie – patiserie cu grad redus de complexitate;
  • Sa asocieze bauturile cu preparatele culinare servite;
  • Sa realizeze decoruri culinare pentru diferite tipuri de preparate;
  • Sa completeze mise-en-place-uri conform meniului comandat;
  • Sa efectueze operațiile de servire la farfurie conform regulilor de protocol;
  • Sa serveasca bauturile la pahar;
  • Sa ridice de pe mesele din salonul de servire, obiectele de inventar utilizate, conform regulilor de protocol;
  • Debaraseaza mesele in sala de servire
  • Colaboreaza cu membrii echipei

 

  • Clasa a XI-a – Liceu zi, ruta directa, Domeniu Turism şi alimentaţie, Calificarea Tehnician în gastronomie
  • sa participe la elaborarea necesarului de echipament pentru dotarea spaţiilor de producţie culinara / patiserie-cofetarie;
  • sa asigure respectarea fluxului tehnologic în spaţiile de producţie;
  • sa elaboreze planul activitaţilor zilnice;
  • sa îndrume activitatea de producţie culinara;
  • sa distribuie preparatele comandate de personalul de servire;
  • sa monitorizeze activitatea de producţie culinara;
  • sa studieze tradiţiile de consum din bucataria diferitelor popoare spaniola/cipriota
  • sa realizeze preparate specifice bucatariei internaţionale spaniola/cipriota
  • sa promoveze producţia de preparate internaţionale spaniola/cipriota

 

  • Anul 3 – Profesionala, Domeniu Turism si alimentatie. Alimentatie, Calificare Ospatar (chelner), vanzator in unitati de alimentatie
  • Sa aleaga sistemul de servire corect
  • Sa realizeze mise-en-place-uri conform meniului comandat.
  • Sa efectueze operatii de luare de comenzi si transmitere catre bucatarie
  • Sa efectueze operațiile de servire la farfurie conform regulilor de protocol
  • Sa efectueze operatiile necesare pentru preparare bauturi in amestec
  • Sa efectueze operațiile de servire preparate si bauturi, debarasare
  • Sa studieze tradiţiile de servire ale diferitelor popoare cipriota/spaniola
  • Sa serveasca preparate si bauturi traditionale, conform meniului comandat, pt mic dejun, pranz, cina
  • Sa ofere servicii corespunzatoare clientilor