Anunt selectie participanti

PROIECT: ”EUROPRACTICA”,

numar proiect 2016-1-RO01-KA102-023667

Dragi elevi,

In vederea participării la concursul de selecie pentru proiectul Erasmus+ KA1 – ”EUROPRACTICA”, numar proiect 2016-1-RO01-KA102-023667, fluxul 1 si flux 2, elevii trebuie să indeplinească urmatoarele conditii:

 

CONDIȚII DE INSCRIERE:

  • Să fie elevi in cadrul Liceului Tehnologic „Petru Rares”, Bacau, clasa:
  • a X-a – Liceu zi, ruta directa, Domeniu Turism si alimentatie, Alimentatie, calificarea Tehnician in gastronomie
  • an 2 – Profesionala, Domeniu Turism si alimentatie. Alimentatie, Calificare Ospatar (chelner),vanzator in unitati de alimentatie
  • a XI-a – Liceu zi, ruta directa, Domeniu Turism şi alimentaţie, Calificarea Tehnician în gastronomie
  • an 3 – Profesionala, Domeniu Turism si alimentatie. Alimentatie, Calificare Ospatar (chelner), vanzator in unitati de alimentatie
  • Au nivel de cunoastere a limbii engleze – minim A1 pentru toate abilitatile conform CEFR;
  • Media 10 la purtare in anul scolar 2016-2017
  • Respecta toate cerintele si termenele limita de inscriere.

PROFILUL CANDIDATULUI:

  1. Cunoaste continutul proiectului.
  2. Are nivel minim de competenta lingvistica pentru limba engleza (A1 pentru toate abilitatile: intelegere, scriere, vorbire, conform CEFR).
  3. Are cunostinte de baza din module studiate in clasa a 9-a “Bazele restauratiei”, “Organizarea activităţii unităţilor de alimentaţie şi turism”, “Igiena şi securitatea muncii în turism şi alimentaţie”- igiena si securitatea in munca, comportament professional, respectiv clasa a 10-a,  “Sortimentul de preparate si bauturi”, “ Servirea preparatelor si bauturilor”
  4. Nu lipseste nemotivat de la cursuri, este un bun coleg, a participat activ la cel putin o activitate extrascolara in anul scolar anterior/curent, este bine organizat, punctual, este responsabil si se achita de sarcinile ce ii revin in cadrul clasei.

 PROBE CONCURS
DOSAR CANDIDATURA (30 puncte)  va cuprinde:

  1. Opis dosar, respectandu-se ordinea de mai jos:
  2. Formular Candidatura
  3. Adeverinta de elev al Liceului Tehnologic „Petru Rares”, Bacau: clasa de provenienta (specificand profilul si specializarea), media la purtare pentru anul scolar 2015-2016 (10 zece); adeverintele vor fi semnate si de catre profesorii diriginti;
  4. Copie carte de identitate personala;
  5. CV in limba romana, format Europass, care va include fotografia candidatului;
  6. Acord de participare din partea parintilor pentru participare mobilitate – cate unul pentru fiecare parinte;

*In cazul in care unul din parinti este plecat din tara sau este in imposibilitatea de a semna, celalalt parinte isi va asuma raspunderea si in numele celuilalt parinte.

  1. Angajament din partea elevului privind participarea la toate activitatile de proiect
  2. Adeverinta medicala – clinic sanatos, apt pentru a participa la activitatile de proiect;
  3. Dovada elev cu opotunitati reduse ( bani de liceu…..etc) domiciliu rural

LIMBA ENGLEZA 30 puncte, nivel minim A1 comunicare orala: Interviu (20 p) si Test grila (10p)

PROBA PRACTICA – 40 puncte – cu extragere bilet,

Documentele necesare realizarii dosarului de candidatura sunt disponibile la secretariatul liceului, Dosarul de inscriere va fi depus la secretariatul unitatii, in perioada 24.11.2016 – 05.12.2016

CALENDARUL ACTIVITATILOR DE SELECTIE
24.11.2016 – 05.12.2016 – Depunerea dosarelor (între orele 11-13)
06.12.2016 – 07.12.2016 – Evaluare dosare
07.12.2016 – Afisare candidati eligibili, care vor participa la probe practice (dosare complete) si orar si locatie probe practice (interviu și probă practică) pe situl de proiect și la Panou de Proiect.
8.12.2016 – Interviu in limba engleza
9.12.2016 – Proba practica
12.12.2016 – Afisarea rezultatelor
13.12.2016 – Depunerea contestatiilor: orele 10-12 la biroul de Contabilitate al Colegiului
14.12.2016 – Solutionare contestatii
15.12.2016 – Afisare rezultate finale

VINERI 16.12.2016, ora 14, intalnire cu parintii elevilor selectionati si cu elevii selectionati: Prezenta este obligatorie!

PROBE DE EVALUARE

  1. Dosarul de candidatura – 30%
  2. Lb. Engleza-30% (Interviu (20 p) si Test grila (10p))
  3. Proba practica–  40%

FLUXURI

Pentru flux 1 se vor selecta 18 elevi si 4 rezerve, clasa a 11-a liceu si an 3 profesionala.

Pentru flux 2 se vor selecta 16 titulari si 4 rezerve , cl. 10 liceu si an 2  profesionala.

Se vor selecta minim 5 participanti din fiecare clasa si apoi in ordinea descrescatoare a punctajelor.

Pregatirea de baza este aceeasi pentru liceu si profesionala in clasele a 9 a si  a 10 a si cuprinde cl a 9 a“Bazele restauratiei”, “Organizarea activităţii unităţilor de alimentaţie şi turism”, “Igiena şi securitatea muncii în turism şi alimentaţie”- igiena si securitatea in munca, comportamentul profesional si cls. a 10 a “Sortimentul de preparate si bauturi”, “ Servirea preparatelor si bauturilor”

MODULE STAGIU PRACTICA

– Clasa a 10 –a liceu zi, ruta directa, calificarea Tehnician in gastronomie. Module Sortimentul de preparate si bauturi, 60h, Servirea preparatelor si bauturilor (30h):

  • Să folosească  în mod corect echipamentele  tehnologice din dotare în condiții de siguranță și securitate a muncii;
  • Să realizeze preparate culinare și de cofetărie – patiserie cu grad redus de complexitate;
  • Să asocieze băuturile cu preparatele culinare servite;
  • Să realizeze decoruri culinare pentru diferite tipuri de preparate;
  • Să completeze mise-en-place-uri conform meniului comandat;
  • Să efectueze operațiile de servire la farfurie conform regulilor de protocol;
  • Să servească băuturile la pahar;
  • Să ridice de pe mesele din salonul de servire, obiectele de inventar utilizate, conform regulilor de protocol;

– An 2 Profesionala Calificare Ospatar (chelner),vanzator in unitati de alimentatie), Module Sortimentul de preparate si bauturi, 60h, Servirea preparatelor si bauturilor (30h)

  • Să folosească  în mod corect echipamentele  tehnologice din dotare în condiții de siguranță și securitate a muncii;
  • Să realizeze preparate culinare și de cofetărie – patiserie cu grad redus de complexitate;
  • Să asocieze băuturile cu preparatele culinare servite;
  • Să realizeze decoruri culinare pentru diferite tipuri de preparate;
  • Să completeze mise-en-place-uri conform meniului comandat;
  • Să efectueze operațiile de servire la farfurie conform regulilor de protocol;
  • Să servească băuturile la pahar;
  • Să ridice de pe mesele din salonul de servire, obiectele de inventar utilizate, conform regulilor de protocol;
  • Debaraseaza mesele in sala de servire;
  • Colaboreaza cu membrii echipei.

– cls a 11 a, liceu zi, ruta directa ,Tehnician în gastronomie, Module stagiu “Organizarea producţiei culinare” 30 ore (UC17), “Bucătăria natională şi internatională” 60 ore (UC26))

  • să participe la elaborarea necesarului de echipament pentru dotarea spaţiilor de producţie culinară / patiserie-cofetărie;
  • să asigure respectarea fluxului tehnologic în spaţiile de producţie;
  • să elaboreze planul activităţilor zilnice;
  • să îndrume activitatea de producţie culinară;
  • să distribuie preparatele comandate de personalul de servire;
  • să monitorizeze activitatea de producţie culinară;
  • să studieze tradiţiile de consum din bucătăria diferitelor popoare cipriota;
  • să realizeze preparate specifice bucătăriei internaţionale cipriota;
  • să promoveze producţia de preparate internaţionale cipriota.

– an 3, PROFESIONALA Calificare Ospatar (chelner),vanzator in unitati de alimentatie, Modul 2: “Servirea in restauratie”, 90h – U.C.1-Servirea preparatelor, UC2-Servirea bauturilor, UC3-Alcatuirea meniurilor si servirea preparatelor si bauturilor)

  • Sa aleaga sistemul de servire corect;
  • Să realizeze mise-en-place-uri conform meniului comandat;
  • Sa efectueze operatii de luare de comenzi si transmitere catre bucatarie;
  • Să efectueze operațiile de servire la farfurie conform regulilor de protocol;
  • Sa efectueze operatiile necesare pentru preparare bauturi in amestec;
  • Să efectueze operațiile de servire preparate si bauturi, debarasare;
  • să studieze tradiţiile de servire ale diferitelor popoare cipriota / spaniola;
  • sa serveasca preparate si bauturi traditionale, coform meniului comandat, pentru mic dejun, pranz, cina;
  • sa ofere servicii corespunzatoare clientilor.

SUCCES!

Echipa de proiect

publicat pe data de 20.10.2016