Prezentare proiect

SIGLA MARIANA OK                    logo-petru rares             sigla erasmus
                                                                 
„EUROPRACTICA”
Numar proiect 2016-1-RO01-KA102-023667
Beneficiar proiect: Liceul Tehnologic “Petru Rares”, Bacău, România
Perioada de implementare: 2016-2017
Buget proiect 93,766.00Euro

Obiectivul general al proiectului este: cresterea calitatii formarii initiale a elevilor de la profilul turism si alimentatie (liceu si scoala profesionala) prin organizarea de stagii de practica in colaborare cu companii de profil europene si folosirea cunostintelor dobandite pentru reorganizarea stagiilor noastre de practica in Romania.

Obiectivele specifice

– facilitatea dezvoltarii profesionale a 34 de elevi prin dobandirea de cunostinte, competente si abilitati practice specifice domeniului de pregatire in stagii de practica profesionala in Europa;

– dezvoltarea de 7 parteneriate cu companii europene ce realizeaza stagii de formare profesionala pentru a cunoaste standarde, cerintele, practice europene;

– promovarea liceului la nivel local si European pentru imbunatatirea imaginii si cresterea atractivitatii lui.

Proiectul raspunde nevoii beneficiarului de crestere a calitatii practicii comasate organizata prin scoala, pentru elevii de la domeniul turism si alimentatie, precum si nevoii de internationalizare si de promovare a scolii pentru a putea crea o imagine pozitiva asupra activitatii noastre si a atrage elevii sa se inscrie.

PARTENERI Pentru realizarea proiectului, Liceul Tehnologic “Petru Rares” va coopera cu 2 organizatii intermediare din Spania si din Cipru, care au o bogata experienta in proiecte europene si care vor asigura plasarea participantilor in 4 organizatii de primire din domeniul alimentatie.

Proiectul se adreseaza elevilor Liceului Tehnologic “Petru Rares”  de la clasele a 10 a si a 11 a, liceu si scoala profesionala, domeniul turism si alimentatie.

Participantii: elevi in clasele a 10-a  ai a 11-a, liceu si scoala profesionala, la Liceul Tehnologic Petru Rares, profil chelner si technician gastronomie.

Cei 34 de participanti vor beneficia de stagii de practica in restaurante europene si isi vor rezvolta cunostintele, abilitatile si competentele profesinale generale si specifice necesare unui chelner, respectiv tehnician in gastonomie tim de 3 saptamani.

Rezultatele obtinute de participanti vor fi evaluate de tutorii de stagiu, pe baza Acordurilor de formare convenite intre parteneri si vor fi validate prin Certificatul Europass Mobility, cu recunoastere europeana. Experienta va fi echivalata la nivelul liceului si sistemului de invatamant romanesc prin sistemul de credite ECVET.

Vor fi organizate 2 fluxuri:

Spania – 16 participanti si 2 profesori insotitori

Cipru – 18 participanti si 2 profesori insotitori

Rezultate asteptate: 34 caiete de practica care vor fi incluse in biblioteca liceului pentru consultare, 34 portofolii cu fise zilnice, 1 compendiu proiect pe site si DVD de proiect. Toate rezultatele vor fi postate pe site proiect si Platforma de diseminare UE.